Топло и слънчево време от утре 13 септември 2021 г. тази седмица

Предимно топло и слънчево време от утре 13 септември 2021 г. тази седмица. Поредното утро с температури в широки граници и днес отстъпи на чувствително затопляне в следобедните часове. Най-топло беше във Видин и Лом - 31ׄ°. В София, след 26° вчера, максималната температура днес е 25°.
След слънчевото време днес, през нощта в Южна България облачността ще е по-често значителна, докато в Северна ще е предимно ясно. И утре сутринта в много райони ще бъде твърде хладно с минимални температури от 7° до 17°, най-високи по Черноморието.
В следобедните часове ще духа слаб северен вятър. Дневните температури още малко ще се повишат и максималните ще са от 27° до 32°. В северозападната половина от страната ще бъде предимно слънчево, но в югоизточната облачността ще се задържи по-често значителна – без валежи.
Облачно ще бъде и над южното крайбрежие, докато над северното ще има повече слънчеви часове. Ще духа слаб вятър с посока север.
Максималните температури ще са около 26°-28°. Температурата на морската вода е 23°. Вълнението на морето ще бъде слабо.
Чудесни условия за туризъм в планините: през първата половина на деня облачността ще е разкъсана, но след обяд в повечето райони ще намалее до незначителна.
Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Температурите в курортите ще се повишат и ще са от 15° на Алеко, 19° в Боровец и Пампорово до 23° в Банско.

Предимно слънчево ще бъде утре в по-голямата част от Балканите, Централна и Западна Европа и на Апенините. Облачно и дъждовно ще бъде на Пиренейския полуостров, Британските острови, както и в повечето райони на Северна Европа, Европейска Русия и Беларус; в Северна Норвегия валежите ще са от сняг, на места ще са значителни по количество, ще бъде и много ветровито.
До средата на седмицата температурите ще останат почти без промяна. Ще преобладава слънчево време, с вероятност за превалявания главно в североизточните и планинските райони. В четвъртък ще е необичайно топло за средата на септември, в много райони температурите ще надхвърлят 30°, по-ниски ще са по Черноморието - до 23°-25°. Валежи и гръмотевици се очакват
в петък, отначало на места в Западна България, а по-късно през деня и в североизточните райони.

Дата на публикация: 13 септември, 2021
Субтитри от: smiles
Категория: Новини
Ключови думи: от време Тази 14 г. седмица септември утре слънчево топло 2021 предимно

Показване на още