Какво може и какво не може служебното правителство 18.05.2021

Как служебното правителство може да стане редовно
Президентските избори наесен биха предотвратили евентуалните нови парламентарни - ако след 11-и юли пак се стигне до политическа криза. В този случай служебното правителство би могло да бъде резервният работещ вариант.
Коментар на Веселин Стойнев:

Служебният кабинет е възможен модел за изход от кризата, заяви президентът Румен Радев в интервю за БНР. И отсега се обяви против вероятността и 46-ият парламент да не може да състави правителство: "Не искам да мисля, че ще отидем на трети парламентарни избори тази година. Надявам се партиите да проявят отговорност и благоразумие".

Всъщност обаче именно моделът на президентското служебно правителство може да се окаже резервният работещ вариант след изборите на 11-и юли. При толкова много червени линии, с които партиите на протеста влизат и в новата предизборна кампания - не с ГЕРБ, не с ДПС, не с БСП, не с националистите, е твърде възможно отново да не съберат парламентарно мнозинство. А трети парламентарни избори за година наистина биха били не само абсурдни за страната, но и самоубийствени за тях самите.

Дата на публикация: 18 май, 2021
Субтитри от: Rzz0
Категория: Новини
Ключови думи: не какво може правителство служебното 14.05.2021

Показване на още