The Knack - My Sharona - English subtitles

Първият хитов сингъл на Knack, "My Sharona" оглавява американската поп класация през 1979 г. и е обявен за песен на годината. В чужбина той достигна топ 20 в няколко страни, включително връх №6 в Обединеното кралство . Песента е вдъхновена от 17-годишно момиче на име Шарона Алперин, с което фронтменът Дъг Фигер се срещна в магазин за дрехи и се влюбва. В крайна сметка тя стана негова любовница, а след това и приятелка, но двамата така и не се ожениха. “My Sharona” е известена със своя прост, завладяващ бас риф и груб текст, както и с известното заекване, представящо темата на песента. Дебютният албум на групата Get the Knack предварително е продаден в над милион копия, преди да излезе, поради успеха на „My Sharona“. Албумът имаше две допълнителни песни, също вдъхновени от Шарона, включително расира „Това правят малките момичета“ . По-късно тя беше етикетирана като „Песента, която уби Диско“. Мнозина вярват че огромният успех на песента е обрекъл групата, която никога не би могла да повтори нейната привлекателност, влияние и популярност. „Моята Шарона“ беше върната в светлината на прожекторите през 2005 г., когато Ню Йорк Таймс разкри, че тогавашният президент Джордж Х. У. Буш е имал песента на своя iPod.
Какво са казали изпълнителите за песента ?
Дъг Фигер каза пред Independent: Беше все едно да те ударят в главата с бейзболна бухалка; Влюбих се незабавно в (Шарона Алперин). И когато това се случи, това предизвика нещо и започнах трескаво да пиша много песни за кратко време. Отделно той каза пред Washington Post: Шарона беше на 17. Бях на 25, когато написах песента. Но песента е написана от гледна точка на 14-годишно момче. Това е просто честна песен за 14-годишно момче. Какво каза самата Шарона за тази песен? Шарона Алперин каза пред NPR през 2010 г. за вдъхновението на Дъг Фигер за песента:
По това време бях на около 16 или 17 години. Той беше с девет години по-голям от мен. И в рамките на месец-два по-късно той ми каза, че „аз съм влюбен в теб, ти си сродната ми душа, ти си другата ми половинка, един ден ще бъдем заедно“. И бях лудо влюбена в гаджето си по онова време и затова ми отне една година, за да напусна гаджето си.

Дата на публикация: 4 май, 2021
Категория: Музика
Ключови думи: The My Knack Sharona

Показване на още