Канал 4 - Епизод 24: Иван Илиев:Всеки може да даде

“Храна не война” (от англ. "Food not bombs") е името на международното движение, с чийто местен представител в лицето на Иван Илиев си говорят Дени и Ани в този епизод.

Ще разберете повече за:
- Историята на възникването движението;
- Как да станете градски градинар и да посеете своята добра воля в солидарна градина;
- Как да месите хляб в последната събота на месеца за хора в нужда;
- Защо е важно да бъдем солидарни, а не съжаляващи;
- Регулярните инициативи на ХНВ, в който можете да се включите;


Любими цитати от госта и водещите:

“Когато човек има различен път и се сблъска с трудностите на другите, някак си започва да разбира много по-добре живота и това, че всеки един в даден момент от живота си може да изпадне във всякаква ситуация. Не е много добре да летим в облаците, а понякога да се приземяваме и да знаем, че животът е една река, която може както да пресъхва, така и да бъде пълноводна с рибки.”

"Да бъдеш доброволец те прави човек, кара те да осмислиш ценностите на самия живот и те прави по-пълноценен" - Дени

“Всеки може освен да получава и да дава. Ние вярваме, че всеки един може да направи нещо - дали да събира зеленчуци от пазарите докато се разхожда, дали да си говори с някого, да обяснява за инициативата, да раздава билетчета на опашката.” - Иван

“Има неща, които ти притежаваш, но от които нямаш нужда, и можеш да ги дадеш на хора, които имат нужда. Живеем с много, а много от нас не го пускаме. Физическият труд обаче е нещо, което възрастните хора не винаги могат да дадат, но ние, младите можем.” - Ани

Последвайте ни!

Facebook – https://cutt.ly/gha8PKS​​

Instagram – https://cutt.ly/pha4yEP​​

Монтажът направи Александър Куманов от Фондация 42. Джинглите в този епизод бяха записани със съдействието на Милена Чакандракова от радио Катра ФМ.

Този подкаст се реализира в рамките на проект „Канал 4“, финансиран от Фонд Активни граждани България (www.activecitizensfund.bg)., с финансовата подкрепа на Норвегия, Исландия и Лихтенщайн. „Канал 4“ цели да подпомогне процеса по изграждането на умения за критично мислене сред младежите и да насърчи осъзнаването им като граждани с права и отговорности в обществото.

Дата на публикация: 23 април, 2021
Категория: Друго

Показване на още