22 април - Ден на Земята 2021 г.!!! Отбелязваме Световния ден на Земята (Earth Day)

22 април - Ден на Земята 2021 г.!!! (Earth Day) Отбелязваме Световния ден на Земята Отбелязваме Световния ден на Земята. 22 април е най-големият нерелигиозен празник в света.а 22 април отбелязваме Световния ден на Земята. Датата 22 април е най-големият нерелигиозен празник в света, отбелязван от над половин милиард души.
Всяка година Международната мрежа за Деня на Земята координира действията на повече от 12 000 партньори в 174 държави насочени към опазване на планетата Земя и съхраняване на живота върху нея. Мрежата се стреми да създаде широка гражданска подкрепа за устойчиви и ефективни екологични политики за развитие по целия свят. За първи път Ден на Земята се отбелязва на 22 април 1970 г. в САЩ и Канада. Милиони северно американци участват в демонстрация и настояват политици, държавници, бизнес среди да включат в своите приоритети опазването на околната среда. През 1990 г. празникът на нашата планета е обявен за международен, като България се включва в отбелязването му през 1993 г. Целта е да се обединят хората на планетата в защита на околната среда.
На Деня на Земята ще се състои онлайн пресконференция, поставяща начало на кампанията Climate Of Change, в която младите хора ще бъдат призовани да се превърнат в главни действащи лица в едно общоевропейско движение, търсещо и предизвикващо "климат на промяна" към по-добро, устойчиво за планетата и справедливо бъдеще за всички,

Дата на публикация: 22 април, 2021
Субтитри от: mentos
Категория: Новини
Ключови думи: Земята На Ден 22 Световния АПРИЛ 2021 отбелязваме г.!!!

Показване на още