Йохан Гутенберг изобретелят на печатната преса 🌿 Gutenberg Printing Press 🌿 В памет на Недко ♪☼♪

Йохан Гутенберг изобретелят на печатната преса 🌿 Gutenberg Printing Press 🌿 В памет на Недко ♪☼♪ Йохан Гутенберг е почти универсално признат за изобретателя на печатарската преса и бащата на съвременната печатна книга. Гутенберг е ранен катализатор на комуникациите, който изобретява печатната книга, която отваря света за бързото и ефективно разпространение на знания и идеи.
Изобретяването на Книгата
Въпреки културния статут на Гутенберг като предшественик на модерния процес на производство на книги - път Списанието го нарече "Личност на хилядолетието" през 1999 г. - относително малко се знае за детайлите от живота му.
Животът на Гутенберг
Йохан Гутенберг е роден в семейство с висок клас на златарите в Майнц, Германия около 1395. Голяма част от какво друго, което знаем за живота на Гутенберг е чрез нормативни документи на своето време. Например, той обеща да се ожени за някой, но не го е завел в съда; и той дължеше пари от онова, което изглеждаше като бърза схема, включваща продажба на кукли на религиозни поклонници.
Ново от информация от тези и други правни документи и интензивна научна разследване сочат Гутенберг беше човек, страстно посветен на идеята за масово производство на печатни страници, изобретател, който пари на заем, за да се види работата си до завършването му, и един, който е бил изключително тайни за идеите си, докато са били в развитие.
Един човек, който предостави значителна сума на Гутенберг, е Йохан Фуст. Fust евентуално предявен иск да се върне парите си и на начислените лихви и изглежда да са взели над първоначалната преса, която е била, представени като обезпечение.
Гутенберг продължи кариерата си за печат и изглежда, че продължава да променя методите за печат, за да даде възможност за допълнителна ефективност. В края на живота си, той се получи помощ от архиепископа на Майнц за храна и облекло, което предполага той изживее дните си в относителен комфорт.
Методи за печат на Гутенберг
Някои предположение, че излагането на Гутенберг методите металолеене в семейния бизнес златарство му даде необходимите умения за създаване на индивида, за многократна употреба, писма гласове в метал-на "движимо тип" -да определени страници.
Докато китайците изобретили форма на движимо тип около петстотин години по-рано и продължава да прави подобрения в своите методи, ограничения на език, религия, култура и материали се съхраняват на технологията от широко използване.
Каквато и да е вдъхновен Гутенберг за печат идеите му, че трябва да са работили изключително усърдно в най-различни области,-това, което знаем сега, както и химията и машиностроенето-да донесе печатната машина за практическо приложение.
Неговият метален тип наложи изобретяването на нови мастила на маслена основа, които да се придържат към типа. Това също наложи създаването на устройство, което би могло да прехвърли - „натиснете“ - мастилото равномерно върху страниците. Предполага се, че Гутенберг е използвал винтова преса, за да отпечата книгите си. Подобни приспособления тогава са били използвани за производство на хартия и за пресоване на грозде за вино.
Подобренията в производството на хартия понижиха разходите и направиха хартията жизнеспособна субстанция за книгите, по-икономична от пергамента.
Библии на Гутенберг
В Гутенберг Библии, която датира от 1450s, се считат за първите книги, отпечатани в западния свят и, въпреки че те не носят името на принтера навсякъде в обемите, се приписват на първите усилия за печат на Гутенберг. Някои от тях са притежание на библиотеката и музея на Морган в Ню Йорк и често са на показ.
Завещанието на Гутенберг
Преди изобретяването на печатарската преса книгите са съществували в кодекс форма; книгите бяха копирани ръчно и Библията ще отнеме около две години. Повечето от широката общественост щяха да видят книга - тази Библия - само в църквата, и всички, освен богатите и научените, вероятно ще трябва да пътуват, за да погледнат един от класическите текстове като Хомер Илиада .
Тъй като книгопечатането беше създадено като бизнес, във Франкфурт, Германия, беше създаден първият търговски панаир на книги, недалеч от мястото, където Гутенберг отпечатва първия си книжен печат Библията .

Повишаването на ефективността на използване на движимо тип и печатарска преса за производство на книги бързо проправи пътя за масово производство на книги и други материали за четене, включително печатни листовки, рекламиращи тези ранни книги-първото пускане на пазара книга!
Отпечатаната информация бързо се възприема като метод за комуникация. За първи път в историята, идеи бяха буквално поставят в ръцете на широката общественост във формата на печатното слово, и книгоиздаване активиран знания, мисли и култура да се разпространява със скорост по-бързо от всякога.

Дата на публикация: 14 април, 2021
Субтитри от: smiles
Категория: Хора и блогове
Ключови думи: Йохан На press памет преса недко printing 💓️ Гутенберг ♪☼♪ Gutenberg изобретелят печатната

Показване на още