Тържествено слово на президента г-н Румен Радев слово на връх Шипка - 3 март 2021 г. (ВИДЕО)

Тържествено слово на президента г-н Румен Радев слово на връх Шипка - 3 март 2021 г. (ВИДЕО) Президентът Румен Радев слово на връх Шипка - 3 март 2021 г.
"Българите имат чувства, неподвластни на страх и забрана. Затова вярвам, че имаме бъдеще", продължи краткото си слово пред медиите президентът.
Държавният глава пристигна на Шипка в 11:15 часа, отдаде почит на военните, изслуша химна и се поклони пред Паметника на свободата, след което се сля с гражданите, дошли на Шипка.официално слово пред Паметника на връх Шипка.
"Скъпи, съотечественици, отново е 3-и март и ние пак сме тук хиляди пред храма на свободата. Искам да ви пита, очаквали ли сте, че някога някой ще ви забрани да се качите на Шипка, че някой ще се осмели да посегне на правото ви да се поклоните пред онези, на които дължим свободата си", обърна се към множеството президентът.

"Благодаря ви, че сте тук, защото Шипка е място свято, костница на шепата спартанци, нашите опълченци и войните на руския император Александър II. Вазов е рекъл за опълченците - "България сега нази гледа", продължи словото си президентът.

"Истината е, че България винаги, във всяка епоха гледа всеки един от нас. Достойнството и харакатрерът са подложени на изпитание всеки ден, с вашето присъствие вие помагате българите да вземат изпита по морал и демокрация, защото властта принадлежи на народа, но той трябва да я отстоява, винаги има кой да го яхне", каза още Румен Радев.
"Скоро и нашето време ще е в историята, но от нас зависи дали потомците ни ще се обръщат с гняв. Едно е ясно, историята е урок, геройствата са вдъхновени, но никой народ не може да лежи на лаврите на своите мъртви герои. Нужна е вяра, усилие, дела трябват, а не думи. Честит празник, да живее България", завърши словото си президентът Румен Радев.
Последваха освирквания и викове "Оставка" и "Затвор" от страна на тълпата. Честванията обаче бързо продължиха с четене на още български стихотворения.

Дата на публикация: 3 март, 2021
Категория: Новини
Ключови думи: На г. връх Тържествено Март Шипка радев президента СЛОВО румен (видео) 2021 г-н

Показване на още