3-ти март 2021 г. Пловдив отбеляза 143 години от Освобождението (ВИДЕО)

3-ти март 2021 г. Пловдив отбеляза 143 години от Освобождението (ВИДЕО) Пловдив отбелязва 3 март с Поход на свободата до Бунарджика. ловдив ще отбележи тържествено 143-годишнината от Освобождението от османско владичество и Националния празник на България - 3 март.
Церемонията ще започне в 11 часа с молебен в катедралния храм „Света Богородица”, отслужен от Пловдивския митрополит Николай. Официалното слово ще бъде произнесено от кмета Здравко Димитров, а водещ ще бъде един от най-добрите рецитатори - Христо Христов.
В церемонията по полагане на венци и цветя ще вземат участие представителен взвод, венценосци, военен духов оркестър, членове на комитет „Родолюбие“, които преди началото на тържественото честване отново ще поведат пловдивчани в „Поход на свободата“ - шествие до върха на Бунарджика, предвождано от копия от знамената на Българското опълчение.
Вечерта от 18 часа на пл. „Централен“ ще се състои тържествена проверка-заря с участието на военни формирования от местния гарнизон. Официалното слово ще бъде произнесено от генерал-майор Явор Матеев - командир на Съвместното командване на специалните операции. Накрая небето над Пловдив ще бъде озарено от заря.

Дата на публикация: 3 март, 2021
Субтитри от: mentos
Категория: Новини
Ключови думи: от г. Години Освобождението Пловдив Март 143 (видео) отбеляза 2021 3-ти

Показване на още