Няма да има детски надбавки за всяко дете - Спестените пари ще отидат за по-високи заплати за полицаите и за лекарите

Няма да има детски надбавки за всяко дете - Спестените пари ще отидат за по-високи заплати за полицаите и за лекарите. брат при социалните помощи за всяко дете. Управляващите се отказаха от идеята да няма подоходен критерий за семейните помощи за отглеждане на дете. От ГЕРБ внесоха в последния момент промени в Закона за държавния бюджет, с които се връща доходния тест за детските надбавки,
Новите текстове предвиждат увеличаване на прага за отпускане, както и по-високи помощи. Но те няма да бъдат за всяко дете, както премиерът Бойко Борисов многократно обяви още преди представянето на бюджета за догодина.
В мотивите на промените от ГЕРБ са записали, че спестените пари от връщането на подоходния критерий ще отидат за по-високи заплати за полицаите и за лекарите в условията на коронакризата.
Как ще се получават ще се получават надбавките за деца
И още - че помощта за всяко дете е срещнала – „неодобрение при широкото обществено обсъждане”, мярката не е фокусирана към семействата с най-ниски доходи, а представителите на семействата с по-високи доходи я определят като обида към тях”.
Така помощ за отглеждането на дете ще могат да получават само семействата с по-нисък от 510 лева средномесечен доход на член от семейството. а 80 % от помощта ще отиде при семействата с по-ниски от 650 лева доходи на човек.
Борисов: Отпускаме 504 млн. лв. за нуждаещите се семейства
В позиция до медиите от коалиционният партньор ВМРО заявява категорично, че според тях всяко дете в България трябва да получава детски надбавки. От партията ще настояват подоходният критерий за помощта да отпадне.

Дата на публикация: 25 ноември, 2020
Категория: Новини
Ключови думи: Няма За ДА Ще има Дете пари детски полицаите Лекарите Всяко отидат Надбавки заплати по-високи Спестените

Показване на още