Днес е Ден На Християнското Семейство 21.11.2020 г. Честит Празник!!!

Днес е Ден На Християнското Семейство 21.11.2020 г. Честит Празник!!! 21 ноември е Денят на християнското семейство: традиции и поверия (ВИДЕО) На 21 ноември църквата чества празника Въведение Богородично - Деня на християнското семейство и младеж.
Въведение Богородично е един от големите вселенски празници. Според Светото писание на този ден родителите на 3-годишната Мария я завели в Йерусалимския храм и отдали в служение Богу.
Йоаким, Ана и малката им дъщеря били съпътствани по пътя от своите роднини и приятели - млади девойки със свещи в ръце вървящи пред светата Отроковица, а след тях родителите, водещи Девата до Йерусалимския храм.
Църквата е приела празника и за Ден на християнското семейство. Семейното ходене на църква в този ден символизира влизането на тригодишната Мария в храма и напомня на родителите за духовните им задължения към децата. Защото семейството е най-доброто училище, което може да даде първите познания за Бога, за християнските добродетели, на които векове се е крепял българският род.

Дата на публикация: 21 ноември, 2020
Категория: Новини
Ключови думи: На днес Ден г. Семейство Честит Християнското Празник!!! 21.11.202

Показване на още

Коментарите под този видео клип са забранени.