Земетресение от 7,0 по Рихтер стана в Измир (30.10.2020) В Измир-Турция в опит да спасяват и вадят оцелели от развалините

Земетресение от 6,6 по Рихтер стана в Измир.Земетресение от 7,0 по Рихтер стана в Измир (30.10.2020) В Измир-Турция в опит да спасяват и вадят оцелели от развалините.Мощното земетресение срути сгради в турския егейски град Измир и предизвика паника сред хората, макар в този район да са свикнали на трусове.
Властите съобщават за около 20 рухнали сгради в провинция Измир. Радостни вълнения в тревогата предизвикаха сцени при спасяването. Изпод отломките на сградите са извадени десетки хора.
Трусът, чийто епицентър е около 30 км от турския бряг, вдигна вълни цунами, които наводниха някои части на Измир и водата повлече отломки от разрушените сгради.
Морски вълни заляха улици и на гръцкия остров Самос. Поради опасения от такова бедствие, жителите на острова бяха призовани да стоят далеч от брега. Там засега съобщават за рухнали стени, но информацията се променя. Земетресението е усетено чак в Атина, на 300 км от епицентъра.

Дата на публикация: 30 октомври, 2020
Категория: Пътуване и събития
Ключови думи: от по ДА стана спасяват Опит Земетресение рихтер оцелели вадят развалините Измир (30.10.2020) Измир-Турция

Показване на още