😳 Днес загинаха много хора (30.10.2020) и стотици бяха ранени в Турция и Гърция при силното земетресение

😳 МОЖЕ ЛИ ДА ПОМЪЛЧИМ МИНУТА В ПАМЕТ НА НЕВИННИТЕ ЖЕРТВИ! Днес загинаха много хора (30.10.2020) и стотици бяха ранени в Турция и Гърция при силното земетресение. Земетресение 7 по Рихтер с епицентър в Егейско море - близо до турската провинция Измир малко преди 14 часа българско време. До момента се съобщава за шест жертви и за стотици ранени.
Издирват се хора под развалините на паднали сгради в Измир. Земетресението разлюля Истанбул и Атина и се усети по високите етажи и у нас. Дълбочината на труса е 10 километра. Няма пострадали българи, съобщиха от външно министрество.
Силно земетресение край Измир, има разрушения. Трусът е усетен и у нас
Мощното земетресение срути сгради в турския егейски град Измир и предизвика паника сред хората, макар в този район да са свикнали на трусове.
Властите съобщават за около 20 рухнали сгради в провинция Измир. Радостни вълнения в тревогата предизвикаха сцени при спасяването. Изпод отломките на сградите са извадени десетки хора.
Трусът, чийто епицентър е около 30 км от турския бряг, вдигна вълни цунами, които наводниха някои части на Измир и водата повлече отломки от разрушените сгради.

Морски вълни заляха улици и на гръцкия остров Самос. Поради опасения от такова бедствие, жителите на острова бяха призовани да стоят далеч от брега. Там засега съобщават за рухнали стени, но информацията се променя. Земетресението е усетено чак в Атина, на 300 км от епицентъра.
Най-силно са усетили труса по високите етажи на сградите в София и Пловдив. Хора разказват във Фейсбук, че цели входове са излезли притеснени пред блоковете.
Земетресението в Егейско море беше усетено в много райони и в България. В Хасково го усетиха във високите сгради.
Няма съобщения за пострадали хора или щети. Повечето жители на българските градове са запазили спокойствие. На сайта на средиземноморския сеизмологичен център са отбелязани и множество вторични трусове, но с много по-малък магнитуд.

Дата на публикация: 30 октомври, 2020
Субтитри от: smiles
Категория: Новини
Ключови думи: Хора много днес при Гърция загинаха турция силното ранени Земетресение бяха стотици (30.10.2020)

Показване на още