Втора вълна COVID-19 Коронавирус есента 2020 - Франция и Германия отново влизат в карантина

Втора вълна COVID-19 Коронавирус есента 2020 - Франция и Германия отново влизат в карантина.Европа готви нови мерки, за да посрещне втората вълна на пандемията. Тази вечер Франция и Германия обявиха повторно въвеждане на карантина.
Обръщението към нацията на президента Еманюел Макрон и пресконференцията на канцлера Ангела Меркел показаха, че изводите в Париж и Берлин са едни и същи: заразата се разнася още по-бързо и трябва да се действа решително.
Трябва да се сложи решително край на заразата, каза френският президент Еманюел Макрон.
Еманюел Макрон, президент на Франция: След консултации с учените, диалог с политическите, икономическите и социалните сили; след като обмених мнения с европейските ни партньори и претеглих всички "за" и "против", реших, че трябва да възобновим от петък карантината, която спря вируса. Мерките трябва да влязат в сила възможно най-скоро и ще продължат поне до първи декември.
За разлика от пролетта, училищата, държавните служби и магазините остават отворени. Работата няма да спира, но се препоръчва да се върши от дома. Свижданията в старческите домове ще бъдат разрешени.
Германия влиза в карантина от понеделник до края на ноември. За това се разбраха днес канцлерът Меркел и премиерите на всички провинции.

Ангела Меркел, канцлер на Германия: Искам да опиша какво прави сегашната ситуация с пандемията толкова сериозна. Това е високата скорост, с която се разпространява вирусът. Виждаме драстично нарастване на случаите и цифрите бързо се удвояват. Днес, например, имахме двойно повече случаи, в сравнение с миналата седмица.

Новите ограничения затварят заведения, спортни клубове и културни обекти. Ресторантите ще продават храна за вкъщи, фризьорските салони ще работят. Детските градини и училищата остават отворени.

Германското правителство отпуска помощи за засегнатите от мерките в размер на 10 млрд. евро.

Дата на публикация: 29 октомври, 2020
Субтитри от: smiles
Категория: Новини
Ключови думи: втора отново есента франция германия вълна влизат 2020 карантина Коронавирус COVID-19

Показване на още