❤️ Борис Годжунов ❤️ Тайни 1976 ~ ღڿڰۣڿღ

Борис Годжунов - Тайни 1976
Оригинален текст Добре те познавам с очи аз разбирам,
очите ти всичко, издават
Няма за мене, никакви тайни,
щом те погледна, веднъж Почакай,
не тръгвай нека мигът ни
за малко за малко поне продължи.
Почакай не тръгвай, нека мигът ни,
за малко, за малко, поне, продължи
Още ме пари твойто „обичам те“
мракът во вред, го повтаря
Трябва ли с утрото, да свърши
сънят ми Как да забравя, денят
Почакай, не тръгвай нека мигът
ни за малко за малко поне продължи
Почакай не тръгвай, нека мигът ни,
за малко, за малко, поне, продължи
Почакай, не тръгвай нека мигът ни
- за малко, за малко поне, продължи
Почакай не тръгвай нека мигът ни
- мигът ни за малко поне,
мигът ни за малко, за малко мигът,
поне, продължи
Браво ...кой каза браво!!!
Биография

Борис Гуджунов е роден на 22 май 1941 г. в град Пазарджик. Той е един от най-популярните поп певци в България. Името му става популярно в края на 60-те години на 20 век. Завършва техникум по фина механика и оптика. Работи в Киноцентъра и Оптико-механичния завод в София.

През 1963 г. е приет във ВИТИЗ „Кръстю Сарафов“, където учи до 1967 г. Успоредно с това учи в Школата за естрадни изпълнители при БНР през 1964 г.

В началото на концертната си дейност изпълнява рокендрол и кавър-версии на шлагери като солист на „Сребърните гривни“ и Биг бенда на БНР.

Първия си запис прави през 1964 – „Търси се една девойка“ (м. Петър Ступел). По-късно е солист на оркестър „София“ (1968 – 1971).

Прави гастроли в Русия, Полша, Сърбия, Турция, Германия, Италия, Куба, Алжир и Япония. Пише и текстовете на някои свои песни.

Той е един от малцината, които остават живи в самолетната катастрофа на 21 декември 1971 г., при която загива Паша Христова. След това започват проблемите му със сърцето и тежка форма на диабет.

За дълъг период от време след това изчезва от сцената. През 90-те години заедно с Борислав Грънчаров и Боян Иванов създават трио „Бо Бо Бо“.

През 1998 г. получава Голямата награда „Златният Орфей“ за цялостно творчество.

Работи съвместно с композиторите Зорница Попова, Морис Аладжем, Вили Казасян и Найден Андреев.

Дуетните му песни „Хора и улици“ – с Мими Иванова, и „За кой ли път“ – с Тони Димитрова, се превръщат в едни от най-големите му хитове. Има и два дуета: с Мария Нейкова – „Семейство Капулети“, и Маргарита Хранова – „Към теб, любов“, записан в албума ѝ „Марги и приятели“ от 1999 г.,[1] но и двата не са толкова популярни и хитови. Има дуети с Мими Николова – „Двата бряга“ и „Знаци“, и със Стефка Оникян – „Никога не е късно“.

Изпълнява песента „Хубавият град“ към филма „Моето бъдеще“ (1969), „Хора и улици“ с Мария Нейкова от филма „Момчето си отива“ (1972) и към филма „Бягство в Ропотамо“ (1973) заедно с Мими Николова и Боян Иванов.
Личен живот
Борис Гуджунов сключва брак с Емилия, но по-късно се разделят. Борис и Емилия имат син, който живее във Великобритания. През 1981 г. Борис Гуджунов се запознава с полякинята Елжбета, с която по-късно сключва брак. Двамата имат син – Кристиян (р. 1993).

Дата на публикация: 25 октомври, 2020
Категория: Музика
Ключови думи: Борис ГОДЖУНОВ тайни 1976

Показване на още