Историята на "Целувката" на Роден (Auguste Rodin) ~ The kiss

Целувката на Огюст Роден (Auguste Rodin) ~ The kiss Историята на "Kiss": който е вдъхновил създаването на известната скулптура на Роден
• Историята на един "Kiss": който е вдъхновил създаването на известната скулптура на Роден.Най-известната скулптура на френския майстор Огюст Роден е Целувката (за тези, които са отдадени не на романтиката, а на съзерцанието, най-известната е Мислителят). Целувката е направена от бял мрамор и първоначалното й име е Франческа де Римини. Двамата целуващи се любовници са персонажи от Божествената комедия на Данте. Франческа е дама, живяла през тринадесети век, която е била омъжена за Джовани Малатеста, и се влюбила в брата на мъжа си – Паоло. Двамата се влюбили, докато четяли заедно историята на Ланселот и Гуинивиър. Джовани убил и двамата, след като разкрил аферата им. Не всеки забелязва, че с лявата си ръка Паоло държи книга. Влюбените не са докоснали мраморните си устни, което е намек от страна на Роден, че са били убити, без да са съгрешили.

Целувката е била представена на Световното изложение в Париж през 1889 година. През 1893 година реплика на скулптурата била изпратена на Световното изложение в Чикаго, но тя била преценена като неприемлива за излагане на показ заедно с другите експонати и била преместена в отделна малка стая, където не всеки можел да влиза.
"Целувката" - не само да се създаде скулптура голяма Огюст Роден е вдъхновено от страстта към своя ученик, скулптора Камий Клодел. В продължение на 15 години, тя е била любимата му, модел художник, муза, генератор на идеи и съавтор на работата. След раздялата им Камила загубил ума си и Родин не е създал всички дължими работа.Камий Клодел не може да се нарече един обикновен момиче: в младежките си години проявява таланта си Скулптура, на 17 години, тя се записва в колароси академия, където наставник е известният скулптор Алфред Буше. Скоро Камила започна да вземе поука от Огюст Роден.
Между тях избухва страстта, която в продължение на много години е източник на вдъхновение за големия скулптор. Своя възлюбен, той е описано по следния начин: "Прекрасен челото над очите, с невероятни дълбоко тъмно син цвят, като портрети на красотите на Ботичели четка, голяма, чувствена уста, дебело въже на кестенява коса падане по раменете й. Вид на внушителна дързост, съвършенство и ... децата се забавляват. "
На пръв Камий Клодел четка завършен скулптура на своя наставник, но с течение на времето тя започва да създадат своя собствена. Роден дори й се доверите, за да продължи работата си. Тя става скулптор не само любим модел и муза, но и генератор на идеи, автор на много проекти.R.-M. Пари - Биография на Камий Клодел, описва периода на съвместното им творчество "Всички учени Роден знаят, че новият стил е открит през 80-те му - по време, когато той се появява в живота на това момиче. Тя все още не беше на 20 години - възрастта на гения на Рембо. Роден е на 40, той успя да се изплъзне връзка с произхода си живи. Сама по себе си, тя щеше да продължи да се движи по посока на Микеланджело, опитвайки се да я модернизира и по този начин грубо. И тогава изведнъж се появи нещо ново, което след отделяне от Камила като листа в пясъка. Тази връзка между страстта и творчеството на двама влюбени, една професия, работят заедно в сервиза и в един предмет ни води до извода, че почти 15 години, Камий е муза и от дясната страна на Роден ".
The Kiss (French: Le Baiser) is an 1882 marble sculpture by the French sculptor Auguste Rodin. The embracing nude couple depicted in the sculpture appeared originally as part of a group of reliefs decorating Rodin's monumental bronze portal The Gates of Hell, commissioned for a planned museum of art in Paris. The couple were later removed from the Gates and replaced with another pair of lovers located on the smaller right-hand column.

Дата на публикация: 24 октомври, 2020
Субтитри от: Seven_
Категория: Изкуство
Ключови думи: The На Kiss Целувката роден Огюст (Auguste Rodin)

Показване на още