„Јас сум мома охриѓанка, измамена од љубов“ – Ана „Анчи“ Трајкоска

Стара охридска градска песен.
Изп. Андриана „Анчи“ Трайковска

Јас сум мома охриѓанка
измамена од љубов,
а сега сегде скитам
достојна за љубов.

А пред петнајс' години
бев млада како цвет,
а сега сегде скитам
достојна за љубов.

Кој и да наминува
мене не ми е срам,
ќе одам да го барам
измамникот мој.

А вие мој другарки
немој да ми се смејте,
з'ш вие ушче не знајте
што значит љубовта.

Дата на публикация: 20 октомври, 2020
Категория: Музика

Показване на още