Президента Доналд Тръмп оздравя! Тръмп напусна болницата, позира без маска от Белия дом

Президента Доналд Тръмп оздравя! Тръмп напусна болницата, позира без маска от Белия дом. Американският президент Доналд Тръмп напусна медицинския център "Уолтър Рийд", след тридневен престой за лечение от COVID-19. По думите му - той е готов да работи отново и заяви, че скоро ще възобнови предизборните си изяви. Опонентът му - претендентът на демократите за Белия дом - Джо Байдън, заяви, че държавният глава е отговорен за заразяването си.
Като сцена от екшън филм - такова беше завръщането на Доналд Тръмп в Белия дом. Той слезе от хеликоптера си и се качи на балкона на входа на сградата. Там демонстративно махна маската си и позира пред медиите.
По-късно се появи и кратко видео послание, в което Тръмп заяви, че се чувства по-добре от преди 20 години, благодари на лекарите и добави, че хората не бива да се страхуват от коронавируса.
Доналд Тръмп, президент на САЩ: Не му позволявайте да доминира. Не разрешавайте да превземе живота ви. Имаме най-великата държава в света. Завръщаме се! Връщаме се на работа. Ще бъдем на първа линия. Като ваш лидер бях длъжен да го направя. Знам, че е опасно, но трябваше. Заставам отпред! Водя! Никой друг не би направил това!
Натрупали сме знание, имаме медикаменти, идва и ваксина, добави още Тръмп.
Критикуват Тръмп, след като излезе от болницата докато се лекува от коронавирус
Личният му лекар Шон Конли, каза, че Тръмп все още не е на 100% здрав, но подкрепя решението му да се върне в Белия дом. Конли обаче отказа да даде информация отрицателен ли е тестът на президента за COVID-19.
Случаят с разболяването на президента смути медицинската общност в САЩ.
Д-р Амеш Амала, медицински център към университета "Джонс Хопкинс": Фактът, че президентът е приемал ремедесивир и дексаметазон говори за това, че неговият случай не е бил лек. Това е ясно и защото той беше приет в болница и е подлаган на кислородна терапия.
Д-р Меган Ранни, университет "Браун": Два са изводите - първият Тръмп е добре, което е страхотно. Радвам се, че се оправя. Но вторият - ние все още не получаваме цялата картина, цялата информация от медицинския му екип.
На сайта на магазина за сувенири на Белия дом се появи нов продукт. Монета с надпис "Президентът Доналд Тръмп победи COVID". Стойността на сувенира е 100 долара, а доставката ще бъде възможна от 14 ноември.

Дата на публикация: 6 октомври, 2020
Категория: Новини
Ключови думи: Дом без от маска Доналд белия болницата позира президента напусна Тръмп оздравя!

Показване на още