Гугъл празнува 22-ри рожден ден! 22 години от създаването на Google

Гугъл празнува 22-ри рожден ден! Честит рожден ден Google Birthday I Google’s 22st Birthday Celebrations.
Партньорството между основателите на Google Лари Пейдж и Сергей Брин води началото си от слънчевия кампус на Станфордския университет. Като аспиранти двойката се зае да подобри начина, по който хората взаимодействат с богатството от информация в световната мрежа. През 1998 г. се ражда Google, а останалото е история.

Сега световноизвестният псевдоним е игра на математически термин, възникнала от невзрачна разходка около 1920 г. Докато се разхождал в гората на Ню Джърси, американският математик Едуард Каснер помолил младия си племенник Милтън Сирота да му помогне да избере име за умопомрачително число: a 1, последвано от 100 нули. Отговорът на Милтън? Гугъл! Терминът придоби широка видимост двадесет години по-късно с включването му в книга от 1940 г., написана от Kasner в съавторство, наречена „Математика и въображението“.

През 2006 г. думата „Google“ беше официално добавена към Оксфордския речник на английския като глагол, така че ако искате да научите повече за това колко голям е всъщност googol, просто го потърсете в Google!

Дата на публикация: 26 септември, 2020
Категория: Новини
Ключови думи: Google Birthday Ден празнува рожден гугъл Честит 21st ден! Celebrations 22-ри Google’s

Показване на още