Всяко училище със свое решение по препоръките срещу COVID-19

Всяко училище със свое решение по препоръките срещу COVID-19 Всяко училище подлага на тест мерките, които министерството на здравеопазването даде като насоки. Екип на "По света и у нас" провери как се предпазват от коронавирус учители и ученици в две училища.
Малко по-труден старт на учебния процес. Или по-различен. Звънецът вече не се чува в столичното 140-то училище, защото всеки клас влиза в час по различно време.
Мая Зафирова, 140-то СОУ "Иван Богоров": Например на четвъртия етаж в момента тече час, може да се види, а съответно на първи етаж има междучасие. Максимално сме концентрирали часовете да се на едно място за един клас.
И обядът е по-различен.
Мая Зафирова, 140-то СОУ "Иван Богоров": Храненето ще бъде с кетъринг. Всяко дете да си се храни на персоналното му място.
Но преди изобщо да стигне до мястото си, ученикът минава през проверка на температурата и дезинфекция. Подобни са мерките и в село Мрамор, където има правилник за движение. Не само в коридорите.
Цеца Владинова, директор 175-то ОУ "В. Левски": Разделили сме училищния двор така, че всеки си има своето пространство, в което ще играят, без да контактуват с останалите паралелки.
Някои мерки си остават категорично трудни за изпълнение.
Цеца Владинова, директор 175-то ОУ "В. Левски": Там, където учениците са повече, проблемът ни е осигуряването на дистанция. Всъщност това ни е единственият проблем.
Дори учителите признават, че шумните коридори малко им липсват. И още им е странно, че влизането на учениците в клас се познава не по звънеца, а по звука на чешмата.

Дата на публикация: 16 септември, 2020
Категория: Новини
Ключови думи: по срещу със Училище решение Всяко свое препоръките COVID-19

Показване на още