В името на живота! Мобилно приложение - Дари кръв свързва дарители на кръв с хора в нужда

В името на живота! Ново приложение свързва дарители на кръв с хора в нужда.Най-често дарителят отива в съответен кръвен център или на акция за кръводаряване и дава за конкретен пациент, нуждаещ се от кръв, който в момента е в болница и му искат бележка, а не чистосърдечно и с желание да помогне на непознат човек, който не е посочен.Нова версия на мобилното приложение „Дари кръв“ на БОДК
Разбира се, всички кръводарявания спасяват живот, но истински доброволните са тези, които могат веднага да се използват за спешните случаи. Защото, когато дарителят е посочил конкретен пациент, то от кръвния център изпращат кръв единствено за този човек.Чрез приложението „Дари Кръв“, доброволците на БОДК ще могат по-лесно и ефективно да помагат на хората в нужда от кръвопреливане

Като част от усилията да преодолее проблемите, които възникнаха в резултат на пандемията с COVID-19 и във връзка с отбелязването на 14-ти юни, Световния ден на доброволния и безвъзмезден кръводарител, Българска Организация за Доброволно Кръводаряване (БОДК) пусна в действие изцяло обновена и подобрена версия на мобилното си приложение „Дари Кръв“. Разработено в партньорство с технологичната компания Аксидиа, то има за цел да улесни връзката между доброволни кръводарители и хора, които се нуждаят от кръвопреливане, оптимизирайки процеса по кръводаряване.

„БОДК е първото и единственото в България доброволческо сдружение, което от създаването си през 2010 година работи изцяло за насърчаване и популяризиране на редовното, анонимно и доброволно кръводаряване в България.“ казва Стефка Попова-Лазарова, председател на БОДК. „През тези години обединяваме и разрастваме общността на доброволните кръводарители и хората, които подкрепят каузата ни стават все повече. Благодарение на Аксидиа, от една страна разполагаме отново с приложението „Дари кръв“ в подобрена версия и от друга – то вече е налично и за Android, с което вярвам, ще достигнем до още по-широк кръг от хора и ще имаме още по-голяма успеваемост.“

Мобилното приложение е разработено безвъзмездно от Аксидиа и позволява регистрация като кръводарител или нуждаещ се напълно безплатно в цялата страна. Налично е за всички потребители на мобилни телефони iPhone и Android. Потребителите могат да потърсят помощ, чрез спешен призив за набиране на кръводарители, да окажат помощ, да получават известия, както за спешни призиви, така и за кампании за доброволно кръводаряване или да се свържат с БОДК. Целият процес се администрира от сдружението и чрез иновативната технология се осигурява много по-добра комуникация и бързина.

„В тежката ситуация на COVID-19, ние в Аксидиа искахме да бъдем полезни на обществото по някакъв начин. Използвайки технологичната ни експертиза, с голям ентусиазъм решихме да подкрепим каузата на БОДК, като разбработим изцяло наново и заменим вече остарялата и неработеща система, с нова такава, която от една страна да увеличи значително броя на доброволните кръводарители, и от друга страна да подпомогне и улесни процеса по намиране на кръводарители.“, споделя Николай Мутафов, управляващ съдружник в Аксидиа.

За БОДК:

„БЪЛГАРСКА ОРГАНИЗАЦИЯ ЗА ДОБРОВОЛНО КРЪВОДАРЯВАНЕ” е сдружение с нестопанска цел с дейност в обществена полза, със седалище гр. София, учредено на 20.10.2010 година. Дейностите на сдружението са изцяло насочени към повишаване броя на доброволните кръводарители и към насърчаване и популяризиране на доброволното кръводаряване.

За Аксидиа:

Аксидиа e технологична компания, предоставяща консултантски услуги, разработка на софтуер и създаване на цялостни IT решения, както за малкия и среден бизнес, така и за големи корпорации в световен мащаб. Основана през 2012 в София, България, Аксидиа се превръща в една от най-бързо развиващите се ИТ компании в Европа, според класациите Deloitte Technology Fast 50 и Financial Times 1000 Europe.

Дата на публикация: 30 юни, 2020
Категория: Новини
Ключови думи: Хора На ново името кръв нужда приложение Живота! Дарители свързва

Показване на още