Слаб е интересът към Българското ни Черноморие! Има много отменени резервации

Слаб е интересът към Българското ни Черноморие! Има много отменени резервации.Повечето от хотелите в курортите край Варна все още са затворени. А в тези, които работят, туристите са малко, предимно българи и румънци.
Заради пандемията с COVID-19 кризата в туризма като че ли се задълбочава. Много от туристите изчакваха с отмяната на резервациите си с надеждата през лятото заразата да отшуми. Сега категорично можем да кажем, че анулираните почивки се увеличават. Хотелиерите също изчакват. Някои казват, че ще отворят през юли, други обаче са категорични, че това лято хотелите им ще останат затворени, за да не трупат загуби.
Пусти алеи и плажове, празни хотели, затворени магазини. Така изглежда един от морските курорти край Варна.
Стела Деянова - хотелиер: Наистина е много тъжно. И аз сутрин като идвам на работа, просто комплексът е празен, просто все едно идвам в късна есен, много късна, преди зимата. И за 15 години не съм виждала това.
Хотелът на Стела Деянова работи с една трета от капацитета си.
Стела Деянова - хотелиер: Наистина е по-изгодно да не отвориш, понеже няма да трупаме разходи, но аз се надявам, че нещата ще се променят.
Цените ще запазят миналогодишните си нива, категорични са хотелиерите. Според тях дори да има намаления няма да бъдат привлечени повече туристи.
Георги Цветков - хотелиер: Има отмяна на резервации и ще има много. Поради страх, че може да не се осъществят пътуванията, определени полети може да се канселират.
От бранша са притеснени, че полските туристи, които трябва да пристигнат в края на месеца с автобуси, няма да дойдат, тъй като не са договорени транзитни коридори. За тази тревожна ситуация, турооператори от Варна предупредиха институциите още през март.
Георги Герчев - туроператор: Тоест, стигаме до нашата стара истина, че няма ли транспорт, няма ли транспортни коридори - транзитни, може би няма да има туристи.
От туристическия бранш са категорични, че сезонът ще бъде изключително труден и много от хотелиерите ще работят с нулева печалба и дори на загуба.
Автор: Силвия Русенова
https://bntnews.bg/news/slab-e-interesat-kam-balgarskoto-chernomorie-1061225news.html

Дата на публикация: 22 юни, 2020
Категория: Новини
Ключови думи: много има към ни българското слаб Интересът отменени резервации Черноморие!

Показване на още