БЪДИ ЩАСТЛИВА, АНИ! 1961 (Целия филм) БЪЛГАРИЯ | BE HAPPY, ANI! 1961 BULGARIA

„Бъди щастлива, Ани!“ е български игрален филм (комедия) от 1961 година на режисьора Владимир Янчев, по сценарий на Валентин Ежов и Банчо Банов. Оператор е Бончо Карастоянов. Музиката във филма е композирана от Петър Ступел. В главните роли участват Невена Коканова и Коста Цонев. Художник на филма е Неделчо Нанев. Музиката се изпълнява от Софийската държавна филхармония с диригент Емил Георгиев. Филмът е любовна история и действието се развива по време на социализма в България.



Сюжет

Ани (Невена Коканова) е шофьор на летище София и е определена да придружи съветския летец Андрей Петрович на екскурзия из страната, за да го запознае с различните забележителности. Приятелят на Ани, Боян (Коста Цонев) започва да ревнува и между тях възникват различни драматични и комични ситуации. Андрей Петрович се досеща, че може да попречи на младите и затова се прави на болен, като междувременно прочита всичко за местата, които са предвидени в екскурзията. В края на филма Ани и Боян сключват брак, а съветският летец си заминава за родината щастлив.

Яко Молхов във вестник "Народна култура", бр. 17 от 24 април 1961 г., пише за филма: „Режисьорът Владимир Янчев показва и усет за комичното в живота, и умение да го поднесе на зрителя. Филмът протича в лек ритъм, неусетно и приятно. Най-доброто постижение на Янчев е сполучливият избор на актьорите... Василий Меркуриев в ролята на летеца налага непринудено своята естественост на своите партньори. Невена Коканова, позната ни със своята непринуденост и простота, тук наистина живее, а не представлява своята Ани. В усилията си към жанрово разнообразие нашата кинематография постигна още един успех. Филмът „Бъди щастлива, Ани!” ще разведри нашия зрител.”



Режисьори: Владимир Янчев
Сценаристи: Валентин Ежов, Банчо Банов
В ролите:
Невена Коканова,
Василий Меркуриев,
Коста Цонев,
Анани Явашев



Музика: Петър Ступел
Оператор: Бончо Карастоянов
Премиера: 24 април 1961 г.

Дата на публикация: 2 април, 2020
Категория: Друго

Показване на още