Русия пише историята на Италия! Помощта от Русия е като за война, а не просто за борба с вирус.

РУСИЯ ПИШЕ ИСТОРИЯТА НА ИТАЛИЯ,От Италия: Помощта от Русия е като за война, а не за борба с вирус. Миналата събота се проведе дълъг телефонен разговор между италианския премиер Джузепе Конте и руския президент Владимир Путин.
Историята бе описана като романтичен филм във вълнуваща статия от сряда, 25 арт, в един от най-авторитетните вестници на Апенините - La Stampa
Днес от изданието се усетиха, защото получиха информация, че услугата е мечешка. lastampa.it коментира днес, че Путин всъщност гони геполитически и разузнавателни цели, че иска да вкара клин между Италия и Европа.
Изданието пише, че самата помощ не е медицинска, а военна, а изпратените специалисти са военни лекари.
След контакта Русия обеща да помогне на Италия във войната срещу коронавируса. И така, помощ пристигна в неделя вечерта на военното летище Пратика ди Маре.
"Помощ като за война, а не като за борба с вирус", казват от там.
Вестникът изброява това, което е стоварено на италианска територия:
"Девет самолета "Илюшин" с руски доставки и 100 специалисти по бактериологична война, мъже, които руските агенции определят като експерти в сектора, работили в елиминирането на огнища на африканска чума по свинете, антракс ваксини срещу Ебола и чума.
За разлика, да кажем от китайските доставки (състоящи се предимно от белодробни вентилатори и маски), руските са оборудване за бактериологична дезинфекция на райони, полева лаборатория за стерилизация и химико-бактериологична профилактика и оборудване от този тип, цитира La Stampa думите на своите високопоставени източници.
А от това италианците просто нямат нужда 80 % от помощта е безполезна.
Цялата операция е на руското Министерството на отбраната, не на това на здравеопазването. Те имат звания на генерали, полковници, майори, лейтенант-полковници, ангажирани в миналото с военни операции в Африка, където работеха заедно с Руското външно разузнаване. Ръководителят на мисията,Сергей Кикот, високопоставен генерал, е специалист по антракс.
Генадий Еремин, полковник, е експерт в бактериологичната война и е работил срещу свинския грип. Полковник Вячеслав Кулиш е експерт в разработването на защитна екипировка срещу заразни бактериологични агенти, работил е по програми за ебола и чума“, пише La Stampa, цитирани от "Фактор".
Вестникът пита, кой е дал разрешение за кацането и пътуването на руската военната колона от Рим до Бергамо.
"Ла Стампа“ обвинява премиера Конте за ситуацията заради решението му след телефонния разговор с Путин.
Текстът на La Stampa може да се прочете само от абонати, затова пускаме линк към изданието, което цитира материала liberoquotidiano.it.
Русѝя (на руски: Росси́я) или Ру̀ска федера̀ция (на руски: Росси́йская Федера́ция)[7] е държава в Европа и Азия, заемаща източната част (38,6 %) на Европа и северната част (30,7 %) на Азия[8].
Тя е най-голямата по територия държава в света. Обхваща обширни територии в Източна Европа и Северна Азия. Русия граничи с 18 държави – с 16 по суша (12 в Европа и 4 в Азия) и с 2 по вода (със САЩ при Беринговия пролив и с Япония при Южнокурилския пролив). Общата дължина на държавните граници възлиза на 57 946 km[9]. Северната и източната ѝ граница представляват Северния ледовит (19 240 km) и Тихия океан (12 280 km). Има излаз на Каспийско море (920 km), Азовско море (672 km), Черно (430 km), Балтийско (135 km), вкл. Финския залив (540 km). Със 17 098 242 km2 Русия е най-голямата страна по територия в света, като покрива 1/8 от територията на Земята. Използва 9 часови зони. Със 146 млн. души население тя е 9-та страна по население. Има редица от най-разнообразните природни среди и релефи. Притежава най-големите световни запаси от минерали и енергийни ресурси и е на първо място в света по добив на нефт и природен газ.[10] Русия е често определяна като енергийна суперсила от запада[11][12][13]. Страната има най-обширните горски масиви в Европа и в света,[14] а нейните езера съдържат приблизително 1/4 от световния запас на чиста, незаледена вода.[14]
Историята на Русия започва с издигането на източните славяни като доминираща сила в Източна Европа между 3 и 8 век. За година на основаване се счита 862 г., когато варяжкият принц Рюрик започва да властва над Новгородската земя (а наследниците му овладяват Киевска Рус) и дава началото на династията на Рюриковичите, управлявали Русия през следващите 700 години. На територията на днешната Руска федерация в Европа са съществували още няколко големи държави, сред които важна роля са играли Волжка България и Златната орда, а образуваното в началото на 15 век Велико московско княжество обединява всички руски княжества. Към края на 18 век, благодарение на мащабното колонизиране, присъединяване и завладяване, се появява Руската империя, разпростряла се на 3 континента – Европа, Азия и Северна Америка, и включвала стотици различни народи, култури и вероизповедания.
През 1917 г. в резултат от избухналата Февруарска революция в Руската империя е свалена монархията, а след Октомврийска революция е създаден Съюзът на съветските социалистически републики (СССР) – първата в света социалистическа държава, изиграла решаваща роля в победата на Съюзниците през Втората световна война. След края на войната между 2-те оформили се суперсили

Дата на публикация: 26 март, 2020
Субтитри от: mentos
Категория: Новини
Ключови думи: На Света историята италия Русия пише

Показване на още