Равновесие / Balance - България / Bulgaria (1983)

В банален любовен триъгълник всеки се стреми да запази равновесието в своя живот. Разигралата се действителна човешка драма пред снимачeн екип поставя "фундаменталния" въпрос за истината и фалша в изкуството.

Филмов екип снима снима на Черноморския бряг.. Сценаристът и режисьорът на "филм във филма" преливат от заснемането на претенциозни безвкусици.

Отношенията между членовете на екипа са обтегнати. Всички са свидетели на драмата, която се развива между шофьора на продукцията - Милко и неговата съпруга, Елена, касиер в екипа. "Другата жена" е асистент-режисьорката Мария, красива и фриволна.

В обичайния любовен триъгълник тримата поотделно безуспешно търсят равновесието в техния живот. Елена отказва да приеме изневярата на Милко, определя случилото се като слабост и бягство в неангажирана връзка. Милко и Мария се крият зад своята фалшива самозащита. В невъзможност да се пребори със ситуацията, Елена се предава и стига до самоубийство.

Снимките продължават. Сценаристът и режисьорът имат повод за размисъл с въпрос - дали наистина успяват да отразят истинските проблеми на хората в техния филм...



Награда за режисура на Людмил Кирков от Съюза на българските филмови дейци /1983/;

Първа награда от Фестивала на българския игрален филм във Варна /1984/;

"Сребърен медал" на Международния филмов фестивал в Москва /1983/

Дата на публикация: 15 декември, 2019
Категория: Друго

Показване на още