С пагоните на дявола - Епизод 2 /Секретарката на генерала/ *** 1967

*** Режисьор : Неделчо Чернев, Сценаристи Константин Кюлюмов и Евгени Константинов

*** В ролите : Димитър Буйнозов, Ани Бакалова, Михаил Михайлов, Никола Анастасов, Пламен Чаров, Иван Кондов, Сотир Майноловски, Рачко Ябанджиев, Любомир Кабакчиев Георги Георгиев - Гец, Петър Чернев, Иван Джамбазов

*** Година : 1967

*** Времетраене : 41 мин

*** Резюме : "С пагоните на дявола” е 5-сериен телевизионен филм, създаден по романа “Майорът от СС” на Борис Недялков. Посветен е на 50-годишнината на Великата октомврийска социалистическа революция (към която аз питая дълбоко съжаление, че се е случила). Това е първият Български телевизионен сериал и е нещо като предшественик на "На всеки километър".

2 епизод - Секретарката на генерала

Поручик Венков отново се среща с генерал Клаус и този път успява да спечели доверието му. Нещо повече - изпращат го в България със задача да събира военни и икономически сведения.

Норман Кунц - Венков се сближава със секретарката на генерала - Анна Зюдерман.

Отново във Софийския централен затвор. Оказва се, че поручикът е служил на съветското разузнаване, но все още не може да докаже невинността си. След пребиваването си в България, Кунц - Венков се връща във Виена при генерал Клаус. Той е получил задача да се добере до важен и дълбоко засекретен военен завод.

Дата на публикация: 14 декември, 2019
Категория: Друго

Показване на още