Животът на Леонардо да Винчи Еп 1 бг аудио (исторически,биографичен)

Невероятно или неудостоверено…Един минисериал за невероятният Леронардо.За съжаление епизод 3 е блокиран,но сюжетната линия продължава и в следващите 2 епизода и се надявам въпреки това сериалът да ви достави удоволствие.

Животът на Леонардо да Винчи с факти и легенди.
Живописец, скулптор, архитект, физик, химик, инженер, биолог, филолог, изобретател, ясновидец, маг… Доказани или не, но въведенията от развитието на всестранните му таланти и познания граничи с мисията на Създателя. Невероятно, как идеите и проектите на един човек в 75 години живот променят света в продължение на четири века, за да стигнат до базата, с която разполагаме днес. Чудо или Титан в епохата на Ренесанса - с малко следи и много митове.
Незаконнороден син на нотариуса Пиеро, Леонардо се ражда в градчето Винчи. Пръв негов учител и наставник е родният му чичо Фрранческо, посветил с удоволствие времето си на своя племенник. Когато фамилията се премества във Флоренция, забелязал способностите и любознателността на Леонардо, баща му го дава да се учи в ателието на маестро Андреа Верокио. Много бързо новият ученик вече е най-добрият в школата и това е началото на пътя в изкуството. Не по-малко въздействащи от творбите му са идеите и самият той. Невероятна личност в човешката еволюция с път през събития, които го принуждват да бъде в движение – да напусне Флоренция и Милано и после да се върне, да замине за Франция и да остане. Да запази приятелствата със Салай и Франческо Мелци, да лавира в политическите интриги и да открие най-силния си съперник – Микеланджело Буонароти

Дата на публикация: 24 август, 2019
Категория: Друго

Показване на още