BTV - Golemite Zagadki - Православното християнство

krasimira_lazaro 14 октомври, 2013


В новия епизод на "Големите загадки" ще научим всичко за тайните на православното християнство. Според последните статистически данни близо 80% от българите се определят като православни. В предаването обаче ще бъдат дадени отговори на въпросите какво означава да си православен и достатъчно ли е просто да си кръстен, за да се наречеш така?


http://www.videoclip.bg/watch/BTV-Golemite-Zagadki-17112012

Научнопопулярната поредица ще разкрие възможно ли е наистина да има чудотворни икони или чудото се крие в самата молитва на вярващите. Предаването с водещ Башар Рахал ще разкрие и каква е тайната на християнските тайнства и каква роля играят те в живота на вярващия?




В "Големите загадки" ще ви разкажем за едно място, където всеки ден стотици хора пишат писма с надеждата молбите им да бъдат чути. Ще потърсим и отговора на въпроса дали наистина се случват чудеса. В новия епизод ще ви посветим в тайнствата на православното християнство и ще разберем дали не само католиците, но и православните могат да изповядват греховете си пред божиите слуги.




По темата ще чуем мнението на преводача и журналист Пламен Сивов, отец Добромир Димитров, архимандрит Алексий Тасев и отец Ангел Ангелов.
Последна промяна на 16 октомври, 2013