BTV - Golemite Zagadki - "Тайно общество-масоните"

krasimira_lazaro 14 октомври, 2013
"Големите загадки" ще направи поредните си разкрития около някои от най-големите мистерии. Научнопопулярното предаване с водещ Башар Рахал ще повдигне завесата и ще разкрие тайните на масонството. Зрителите ще се докоснат до неизвестни факти от древни времена. Ще научат как са се формирали тайните общества, най-краткото определение за чието възникване е път към търсене на познанието.


http://www.videoclip.bg/watch/BTV-Golemite-Zagadki-08122012

Днес хората свързват определението "тайно общество" именно с масонската ложа. "Големите загадки" ще разкрият кои са те всъщност, променяли ли са хода на историята и вярно ли е, че управляват света. Сред известните масони от световната история откриваме имената на Симон Боливар и Салвадор Алиенде, Кемал Ататюрк и Сюлейман Демирел, Наполеон, генерал Суворов, Петър Велики, Джузепе Гарибалди, Уинстън Чърчил. Велики композитори като Бетовен, Хайдн, Моцарт, Ференц Лист и Бах също са били масони. В действителност прословутото произведение на Моцарт "Вълшебната флейта" е първата масонска опера.




В епизода участие ще вземат майстор-масоните професор Йордан Ведър, който е и правнук на основателя на българското масонство Иван Ведър, писателят и изследовател на историята на масонството Димитър Недков, Антон Станков (министър на правосъдието 2001-2005) и Красен Кралев - майстор на ложа "Светлината на траките".
Последна промяна на 14 октомври, 2013