Маите

krasimira_lazaro 9 октомври, 2013


[url]http://www.youtube.com/watch?v=cagJfJxdVm8[/url] Края на света според маите

От години човечеството трескаво се опитва да намери отговор на въпроса какво ще се случи на 21 декември 2012 г. По пътя на тълкуването тръгва и "Големите загадки". Предаването с водещ Башар Рахал ще даде отговор на въпросите възможно ли е краят наистина да настъпи и дали опасността идва като естествен резултат от човешките грешки.




В основата на теорията "21.12.12 г." стоят пророчествата на маите. Календарите им са не само най-запазените като артефакти, но и най-комплексните от всички мезоамерикански системи за отброяване на времето. Ще се докоснем до неизвестни факти и мистични церемонии. Една от споменатите в древните писания е тази на 13-те кристални черепа. Твърди се, че те съдържат паметта на маите и се ползват като носители както на тяхната мъдрост, така и на мъдростта на цялото човечество. Според някои изследователи датата 21 декември 2012-а се свързва и с приключването на цикъл от 26 000 години. Какво означава това? Верни ли са пророчествата на маите? Ще свърши ли наистина светът или ще се промени към по-добро? Всичко това ще бъде разкрито в 13-ия и последен за сезона епизод на "Големите загадки".





Древните маи, чиято раса днес вече не съществува, са предсказали края на света.
Група археолози, антрополози и други учени се събраха в Мексико, за да обсъдят теориите за края на света и прословутия календар на маите, пише chernomore.bg.
Календарът на древния народ е разделен на 394 годишни периода. Според експертите фаталната според мнозина дата е просто нов цикъл, а не край на света.
Учените считат, че маите наистина са правили предсказания, но те са засягали реални и допустими неща като суша, епидемия глад. Едва ли древният народ е успял да предвиди края на света и точната дата на това събитие.
Според календара на маите на 21.12.2012 година Вселената ще навлезе в нов цикъл от своето развитие.
Специалистите са обърнали внимание на факта, че маите са виждали историята, като постоянно повтарящи се събития, при които краят на цикъла не означава край на света, пише actualno.com.
„Маите са правили предсказания, но не за апокалипсис, а за събития, които при своята цикличност могат да се повтарят в бъдеще”, казва археологът Алфредо Барера.
Учените са убедени, че древният народ живо се е интересувал от събитията, които е трябвало да се случат на 21.12 2012 година, но в нито една от откритите бележки, останали от маите не се споменава за край на света.

http://www.videoclip.bg/watch/Kalendara-na-Maite-za-Kraqt-na-Sveta-2112-2012-g

Мачу Пикчу DAWN CONCERT 100 години - 2011 - [url]https://www.youtube.com/watch?v=r_dTnqGQALM[/url]

МИЛЕНИУМ TV, предлага синтез на това, което е още един грандиозен концерт, изпълнен от професионалисти, повече от 150 души на гордост и лукс да работи с тях, благодаря ти, че беше дадено шоу качество международна Alborada не само получава кредит, но всички, които взеха участие и са допринесли с това представяне, имаше толкова много актьори, музиканти, певци, технически и т.н., които са зад кулисите момичета и момчета ...
Последна промяна на 14 октомври, 2013