ЗА БЪЛГАРСКАТА ЕСТРАДНА МУЗИКА

taniagan 5 ноември, 2011
Естрадна музика в България се нарича популярната развлекателна музика създадена в периода между 50-те и 90-те г. на 20 век. Името ѝ произлиза от естрада, вид издигната платформа. Често самата музика или събирателно певците в този жанр съкратено биват наричани естрадни (напр. „българската естрада“). През 50-те и 60-те години на ХХ в. в България масово навлиза в употреба и понятието забавна и танцова музика, което е най-точното за жанра.
Имахме и имаме много талантливи композитори, поети и изпълнители /Димитър Вълчев, Йосиф Цанков, Тончо Русев, Митко Щерев, Петя Дубарова, Емил Димитров,Лили Иванова,Кичка Бодурова, Мими Иванова,Паша Христова,Борис Годжунов и т. н./
Не можем да отричаме тези хора само защото са живяли и творили през социализма. Това са световни признати БЪЛГАРСКИ ПЕВЦИ, МУЗИКАНТИ,ПОЕТИ И КОМПОЗИТОРИ.
На мнение съм, че българските млади хора трябва да познават тази музика.Тя е част от нашата история, от нашето минало. Да знаят, че има и стойностна българска музика.
Именно заради това направих и тази група и заради това с голяма любов търся песни и правя клипове, за да не умира,а вечно да живее и да се слуша от всички поколения БЪЛГАРИ!
Последна промяна на 5 ноември, 2011