Ветровете на есента (The Winds of Autumn)1976, бг субтитри

В далечната 1884 г., едно момченце живее със семейството си на територията на сегашна Монтана. Тяхната къща и стопанство са доста отдалечени от градчето. Животът им, макар и труден, все пак е относително щастлив и подреден.
Един ден, роднините на затворника Фърд решават да го измъкнат на свобода. Макар и грижливо планирана, акцията не протича съвсем гладко и единият младеж е ранен. Това повлича нещата в една не планирана насока, което пък довежда до това, едно невръстно създание, да иска да измие с кръв мъката, причинена му от хора, за които човешкият живот е без особена стойност, когато не е техният собствен.

Ще може ли това дете изобщо да направи нещо и ще се намери ли някой, който няма да се прикрива удобно зад своята набожност, а ще се опита да му помогне? Как се минава пеш планината зиме, когато сняг вали и духа вятър? Кой ще ти помогне в една пустош, в която и индианци рядко се мяркат? Колко най-много струват услугите на една проститутка по онова време? С какви церове са се целили из оная пустош; за какво могат да се ползват гърмящите змии; плашат ли се мулетата от вълчи вой, както и кон боб яде ли, ще научите, ако изгледате филма, или попитате тези, които са го гледали.

Дата на публикация: 15 май, 2021
Категория: Друго

Показване на още