5 стотинки - Сезон 2, Епизод 31 - Мая Донева: Да го направим хубаво, но хубаво като за света

Вторият ни варненски епизод е с Мая Донева, която (ако помните от епизод 13 ня Сезон 2) бяхме обявили за продуцент на този подкаст, защото е "виновник" Сашо и Ина да се познават.

Мая е достатъчно известна като един от основателите на Социалната Чайна във Варна. Но в този епизод няма да си говорим точно за Чайната. Е, не точно като да не сме казали нищо за нея, но това въобще не е фокусът. Фокусът е върху конкурса за новата сграда на Карин дом или по-точно върху това как се прави истински честен и прозрачен конкурс за строеж на сграда. Конкурс, в който отчитаме всички нужди на хората, които ще използват този нов център, всеки детайл, в който е съобразен с децата, семействата и най-вече хората.

Говорим си с Мая за уважението към всеки и същевременно за опонирането на авторитети, когато те не са прави. И започваме с една история на четиригодишната Мая, облечена като кокиче, на сцената пред всички в детската градина, във Велико Търново... една история за заслужената правда и уважението, върху която стъпваме за всичко останало в този епизод.

Повече за Социалната чайна можете да видите тук: http://thesocialteahouse.bg/

Повече за Карин дом можете да видите тук: https://karindom.org/

Участието на Мая Донева на Форум КЛЮЧ 2019 може да видите и чуете тук: https://www.youtube.com/watch?v=KDNiKIWjva8

Участието й на TEDxRuse 2020 можете да видите и чуете тук: https://www.youtube.com/watch?v=BdqYXTmb2ZE

Можете да ни подкрепите като разпространите това съдържание и към други готини хора, харесате профилите ни във Фейсбук и Инстаграм, където ще ни намерите като 5stotinki или като натиснете бутона Patreon на сайта ни www.5stotinki.com/patreon/

Благодарим на Милена Чакандракова и екипа на Катра ФМ в Пловдив за записаните джингли, на Зорница Димитрова за сайта и визиите.

Този епизод е записан в Социалната Чайна, ул. Преслав № 53, гр. Варна. Звукът не е най-перфектният, но пък съдържанието си заслужава!

Ако случайно ви е харесал епизодът, напишете едно ревю в платформата, където ни слушате.

Дата на публикация: 6 май, 2021
Категория: Друго

Показване на още