Дерайлира влак край гара Калояновец, машинистът загина 12.07.2014

Ранени са други 11 души

Бързият влак от София за Варна е дерайлирал край гара "Калояновец", област Стара Загора. От съобщение на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията става ясно, че на място е загинал машинистът на композицията, а други 11 души са ранени.

Влакът е дерайлирал в района на жп гара Калояновец, в област Стара Загора. Той се е движел по линията София-Варна. Инцидентът се е случил днес, 12 юли 2014 г., в 15:17 ч.

По време на инцидента, локомотивът се обръща и се удря в третия вагон. Информацията за ранените 11 души е първоначална. С първите 6 линейки, пострадалите са транспортирани към болницата в гр. Стара Загора.

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов и заместник-министър Антон Гинев пътуват към мястото на произшествието. Генералният директор на ДП НКЖИ Милчо Ламбрев и изпълнителният директор на Холдинг БДЖ ЕАД Християн Кръстев също пътуват към гара Калояновец. Към мястото пътува и главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

Към мястото на инцидента на бързия влак София-Варна са изпратени 8 екипа на пожарна безопасност и защита на населението от Стара Загора, Сливен, Пловдив, Ямбол, добавят от пресцентъра на МВР. Свикан е централния оперативен щаб за управление на силите и средствата при извънредни ситуации към ГД "Пожарна безопасност и защита на населението". По първоначална информация на МВР са ранени 14 пътници. Четирима от тях са откарани в болницата в Стара Загора, а останалите са получили медицинска помощ на място.

Дата на публикация: 13 юли, 2014
Категория: Новини
Ключови думи: край влак Гара загина Дерайлира Калояновец машинистът

Показване на още