Във Варна арестуваха един от най-издирваните испански наркотрафиканти

Един от най-издирваните испански наркотрафиканти арестуван във Варна. Във Варна арестуваха един от най-издирваните испански наркотрафиканти.
От Испанската Гражданска гвардия съобщиха, че в България е арестуван един от най-издирваните испански наркотрафиканти, предаде агенция "Франс прес", цитирана от БТА и "Дневник".
Испанецът с инициали J.S.A. променил външния си вид, като значително увеличил килограмите си и се готвел да избяга във Венецуела. Според Гражданската гвардия той играел много важна роля в "опасна престъпна организация, която вкарвала в Испания и в останалата част на Европа големи количества кокаин от Южна Америка и се занимавала с пране на пари".
J.S.A. е бил издирван от 2013 г. от испанските съдебни власти и бил един от десетте най-издирвани хора от Гражданската гвардия, гласи съобщение, публикувано в Мадрид.

В началото на февруари агенти, специализирани в издирването на бегълци в Испания научили, че той е във Варна. Те допуснали, че е "възможно той да носи огнестрелно оръжие при пътуванията си и значително да е променил външния си вид, като е напълнял с повече от 50 килограма", добавя Гражданската гвардия. Според нея българската полиция потвърдила това и извършила ареста.
В момента на ареста заподозреният наркотрафикант имал фалшиви испански документи за самоличност и смятал да напусне България и да отпътува към Венецуела в следващите дни, се посочва още в съобщението.

Дата на публикация: 3 март, 2019
Категория: Новини
Ключови думи: от Един във Варна испански арестуван най-издирваните наркотрафиканти

Показване на още