30-метровата сцена за откриването на "Пловдив – Европейска столица на културата 2019" вече е готова- Вавилонската кула!

Вижте Пловдив 2019 преди официалното обявяване на Европейска столица на културата.
Вавилонската кула, която ще се превърне в символ, вече се издига в сърцето на града
30-метровата сцена за откриването на "Пловдив – Европейска столица на културата 2019" вече е готова. Вавилонската кула, която ще се превърне в символ на Европейската столица на културата, вече се издига в сърцето на Пловдив. Тя тежи повече от 200 тона и е на шест етажа.
Въпреки че металното скеле вече е готово, работата по внушителното съоръжение ще продължи и следващите дни. Върху конструкцията предстои да бъдат монтирани над 350 прожектора и поставени 10 огромни лед екрана. Чрез тях зрителите ще могат да наблюдават всеки детайл от спектакъла отблизо, независимо къде се намира.
Вече започна и изграждането на 100-метровия подиум от двете страни на сцената, където ще бъдат официалните гости и част от артистите.
Всичко трябва да е завършено до средата на другата седмица, когато най-отгоре на кулата ще бъдат поставени буквите, които изписват слогана „Заедно”. Следващата седмица ще започнат и репетициите за откриващата церемония. Очаква се над 50 000 гости да присъстват на официалното откриване, а над 500 ще са събитията, които още от сега организаторите са включили в културния календар

Дата на публикация: 6 януари, 2019
Категория: Новини
Ключови думи: На Преди Вижте Културата Пловдив столица официалното европейска 2019 Обявяване

Показване на още