Нови спорове около Закона за личната помощ - Социалната комисия прие закона за личната помощ днес

Нови спорове около Закона за личната помощ.Социалната комисия прие закона за личната помощ – Манолова и майките недоволни.След ожесточени спорове социалната комисия в НС прие на второ четене законопроекта за личната помощ. Заложените текстове обаче не срещнаха подкрепата на обмудсмана Мая Манолова и родителите на деца с увреждания.
Мая Манолова – омбудсман:
„Това е пълна гавра от страна на екипа на финансовото министерство със съдействието на социалния министър гласувано от социалната комисия. На практика социалната комисия ще остави след 1 септември хората с увреждания без личен асистент“.
Причината за липсата на пари за личен асистент, по думите на Манолова, е изчерпване на финансовия ресурс. Именно парите за лична помощ станаха повод за спорове в социалната комисия.
Ако текстовете бъдат одобрени в пленарна зала, омбудсманът ще напише жалба до Конституционния съд. Родителите от „Системата ни убива“ от своя страна поискаха среща с премиера Бойко Борисов. Родителите на деца с увреждания заявиха, че подготвят нови протести.

Дата на публикация: 27 ноември, 2018
Категория: Новини
Ключови думи: За около Помощ Нови закона Прие Социалната комисия Личната спорове

Показване на още