Ураганът "Флорънс",приближава източното крайбрежие на САЩ

Ураганът "Флорънс" отслабна, докато приближава към САЩ, но остава "изключително опасен". Ураганът "Флорънс", който приближава към източното крайбрежие на САЩ, отслабна до втора категория по петстепенната скала на Сафир-Симпсън, съобщи Националният център за наблюдение на ураганите, цитиран от "Ройтерс" и Би Би Си.
Властите обаче предупреждават, че и с по-ниската си скорост той може да нанесе сериозни щети, особено след като ще преминава по-дълго време през няколко американски щата и това създава потенциал да нанесе повече щети. Според скалата на Сафир-Симпсън бурите от втора категория са "изключително опасни" и се очаква да причинят значителни щети. Преди това бурята бе класифицирана с категория 3 ("тропически циклон", който може да нанесе опустошителни щети).
Очаква се бурята да е "изключително опасен ураган", когато приближи американското крайбрежие късно довечера или утрe. Ветровете на "Флорънс" са със скорост 175 км/ч (до вчера скоростта бе над 200 км/ч). Очаква се той да предизвика 4-метрови вълни по бреговете на двата щата Каролина. Количеството на валежите може да е 51-76 сантиметра.

Дата на публикация: 14 септември, 2018
Категория: Новини
Ключови думи: остава към приближава но докато сащ Ураганът отслабна "Флорънс" "изключително опасен"

Показване на още