10 арестувани при спецакция в офиси в големи хотели в София и Пловдив (ВИДЕО) Разследващи намерили 10 млн. лв. в брой

Семейство Ветко и Маринела Арабаджиеви са обявени за издирване, като за тях е издадена и европейска заповед за арест. Според прокуратурата, Арабаджиеви се намират във Франция. При спецакция, проведена в петък, бяха задържани десет души. Обвинения ще бъдат повдигнати на шестима. Сред тях е и Вълчо - синът на Арабаджиевr. Това съобщи зам.-главният прокурор Иван Гешев на брифинг в сградата на Специализираната прокуратура.

Спецпрокуратурата влезе в офиси, намиращи се в два хотела

Какво е ясно към този момент?

Привлечени към наказателна отговорност са шест души, пет от тях - за участие в организирана престъпна група, а шестият към момента е с обвинение за пране на пари. Това съобщи зам.-главният прокурор Иван Гешев на брифинг в сградата на Специализираната прокуратура за хода на досъдебното производство, водено за данъчни престъпления и пране на пари. Вчера от прокуратурата съобщиха, че Специализираната прокуратура извършва следствени действия в офиси, намиращи се в хотел "Маринела" и в пловдивския хотел "Марица", като посочиха, че процесуално-следствените действия са в рамките на образувано досъдебно производство за организирана престъпна група, създадена с цел избягване на плащане на данъчни задължения в големи размери чрез подправяне на данъчни документи, посочва БТА.
На част от петимата, привлечени като участници в организираната престъпна група, са повдигнати обвинения и за вторични престъпления - пране на пари и данъчни престъпления, поясни Гешев.

Дата на публикация: 1 септември, 2018
Категория: Новини
Ключови думи: 10 София при млн. големи Пловдив хотели лв. Арестувани Брой (видео) Разследващи спецакция намерили офиси

Показване на още