Атаката в Торонто! Мъж уби 10 и рани 15 души - Toronto van attack: Witness video of takedown

24.04.2018 07:47

Коментари 0 / Видяна 81
Мъж с ван уби 10 и рани 15 души в Торонто

1

10 загинаха, а 15 са ранени, след като мъж прегази група хора с ван в Торонто, Канада, информира местната полиция, цитирана от Би Би Си (BBC). Един човек е бил арестуван на няколко пресечки от инцидента. Заподозреният е идентифициран като Алек Минасиан на 25 години.

Заместник-началникът на полицията в Торонто Питър Юен призова свидетели на инцидента да се свържат с органите на реда и каза, че ще има „дълго разследване“. Открити са няклко горещи телефонни линии – за близки на пострадалите и за свидетели.

Шефът на градската полиция Марк Сондърс заяви на пресконференция, че изглежда атаката е била умишлена, но мотивът за нея все още е неизвестен.

Той каза, че арестуваният Алек Минасиан, който живеел в едно от предградията на града, не е криминално проявен.

Канадският министър на обществената безопасност Ралф Гудейл благодари на службите за спешна помощ в социалната мрежа „Туитър“ и нарече инцидента „ужасяваща атака“. Той е категоричен, че случилото се няма общо с националната сигурност.

Видеоклип заснет от очевидци показва задържането на мъжа, който е арестуван без да бъдат произведени изстрели.

Нападението е станало на централно кръстовище в града по обяд. Според разкази на очевидци ванът няколко пъти се е качвал на тротоара и е газил хора.

Компания за отдаване на ванове под наем потвърди, че превозното средство е нейно и тя сътрудничи на полицията.

Канадският премиер Джъстин Трюдо написа в своя профил в Туитър: „Нашите мисли са с всички, засегнати от ужасния инцидент в Торонто. Благодаря на първите отзовали се екипи за спешна помощ и полицаи – наблюдаваме ситуацията внимателно“.

Кметът на Торонто Джон Тори нарече случилото се „много трагичен инцидент“, който не е „показателен за това как живеем или кои сме ние“. Той каза, че е „предложил всяка помощ, която градът е способен да предостави на полицията, за да помогне на разследването“.

Генералният консул на България в Торонто Петър Крайчев информира, че няма информация за пострадали български граждани.
„Инцидентът е безпрецедентна трагедия. На този етап не е постъпвала информация или каквито и да било сигнали за пострадали български граждани. В постоянен контакт сме с всички институции, представители на българската общност, централното управление на Министерството на външните работи, канадските власти."Kill me," the man can be heard yelling as Toronto police arrested him

To read more: http://cbc.ca/1.4631564

»»» Subscribe to CBC News to watch more videos: http://bit.ly/1RreYWS

Connect with CBC News Online:

For breaking news, video, audio and in-depth coverage: http://bit.ly/1Z0m6iX
Find CBC News on Facebook: http://bit.ly/1WjG36m
Follow CBC News on Twitter: http://bit.ly/1sA5P9H
For breaking news on Twitter: http://bit.ly/1WjDyks
Follow CBC News on Instagram: http://bit.ly/1Z0iE7O

Download the CBC News app for iOS: http://apple.co/25mpsUz
Download the CBC News app for Android: http://bit.ly/1XxuozZ

»»»»»»»»»»»»»»»»»»
For more than 75 years, CBC News has been the source Canadians turn to, to keep them informed about their communities, their country and their world. Through regional and national programming on multiple platforms, including CBC Television, CBC News Network, CBC Radio, CBCNews.ca, mobile and on-demand, CBC News and its internationally recognized team of award-winning journalists deliver the breaking stories, the issues, the analyses and the personalities that matter to Canadians.

Дата на публикация: 24 април, 2018
Категория: Пътуване и събития
Ключови думи: to 10 video of Be van Атаката 15 мъж души уби Witness Toronto Believed рани suspect person takedown Торонто! attack:

Показване на още