Мъж уби много хора на пешеходна пътека . видео от инцидента с ван в Торонто

Микробус се вряза в пешеходци на оживено кръстовище в северната част на Торонто, Канада, съобщи канадската полиция в "Туитър".
Загиналите са девет души, а ранените - 16, обявиха служителите на реда в Торонто. Преди това Би Би Си и "Ройтерс" цитираха очевидци, според които на мястото на инцидента има и загинали, но това се потвърди едва след няколко часа.
Според болницата "Сънибрук" в Торонто петима от пострадалите са в критично състояние, а двама - в сериозно.
Полицията добавя, че по първоначална информация бял микробус се е качил на тротоара и преминал през него с висока скорост. "Ройтерс" съобщава, че шофьорът, опитал да избяга, е задържан.

Полицията по-късно обясни, че местопрестъплението, където се води разследването, е по протежение на 2 км от "Йънг стрийт" - най-дългата улица в Канада.

"Без спекулации"

Причината за инцидента, около 17:30 ч. местно (20:30 ч. българско) време все още не е известна.
За Си Ен Ен свидетел, представил се с името Али, каза, че шофьорът е тръгнал по тротоара умишлено. "Този човек го правеше нарочно, убиваше всички. Продължи... Удряше хората един след друг." Друг свидетел не е съгласен - по думите му човекът зад волана е натискал клаксона, за да предупреди пешеходците.
Министърът на обществената безопасност Ралф Гудейл призова да се "избягват спекулации", докато полицията разследва случилото се.

Дата на публикация: 24 април, 2018
Категория: Пътуване и събития
Ключови думи: Хора Ван от На Видео мъж пешеходна пътека уби Торонто инцидента Наскърбен

Показване на още