Турция Ердоган (Turkey Erdogan) Ердоган осъжда химическите атаки в Сирия

Ердоган отбеляза, че е провел телефонен разговор с руския президент Владимир Путин по темата. condemns alleged chemical attacks in Syria’s Douma Вчера Русия официално отрече да е използвано химическо оръжие в град Дума. Съобразно резолюция на ООН от 2013 г. Москва отговаря за унищожаването на арсенала от такива бойни средства, притежаван от Асад. Руската позиция е, че всички химически оръжия на сирийската армия вече са унищожени.
„Говорих с Путин вчера, разговорите ще продължат и днес“, каза турският президент.
Виновните за химическата атака в Дума ще платят висока цена=Тези, които стоят зад убийството с химическо оръжие на цивилни жители в сирийския бунтовнически анклав Източна Гута, ще „платят висока цена“, заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган. „Проклинам тези, които извършиха това клане. Който и да го е направил, на извършителите ще бъде търсена сметка и със сигурност ще заплатят висока цена“, каза Ердоган, цитиран от БГНЕС, пред депутати от своята партия в парламента Турското външно министерство през уикенда излезе с изявление, в което се каза, че има „силни подозрения“, че режимът на сирийския президент Башар Асад е отговорен за атаката. Ердоган обаче се въздържа директно да обвини Асад, само отбеляза, че е провел телефонен разговор с руския президент Владимир Путин, който е ключовият съюзник на Асад заедно с Иран. „Говорих с Путин вчера (понеделник), разговорите ще продължат и днес“, каза турският президент.

Дата на публикация: 10 април, 2018
Субтитри от: mentos
Категория: Новини
Ключови думи: In За Ще висока Chemical цена турция атака attacks дума ердоган alleged виновните химическата condemns Syria’s Douma (Turkey Erdogan) платят

Показване на още