Запис от разговора на президента Радев и руския патриарх разпространи Св. Синод днес

Св. Синод разпространи запис от разговора на президента Радев и руския патриарх.Отделът за връзки с обществеността на Светия синод на Българската православна църква предостави на медиите аудиозапис от разговора между президента Румен Радев и патриарха на Руската православна църква Кирил.
Разговорът се състоя в София в рамките на посещението на главата на Руската православна църква в България за Трети март. След срещата в президентството патриархът направи специално изявление за българските медии като каза, че си заминава огорчен от интерпретациите в България за Руско-турската война (1877-1878 г.) и споменаването на жертвите и на други нации освен руската. Дни по-късно на сайта си Руската православна църква публикува видео от част от разговора между патриарх Кирил и българския държавен глава, в което се чуват остри реплики от страна на руския духовник, който подсилва въздействието им с потропване с пръсти по масата.
От президентството казаха, че стенограма на разговора не е правена, а пред "Дневник" източник от администрацията на държавния глава поясни, че Радев е приключил спора по темата като е посочил, че е бил впечатлен от тезата за "силата на мълчанието" в писанията на патриарх Кирил, след което гостът спрял с упреците с думите "Добре, нека прелистим тази страница". От записа, предоставен от Българската православна църква обаче се вижда, че темата не е изоставена по този начин.

Дата на публикация: 29 март, 2018
Категория: Новини
Ключови думи: от между Срещата руския президента аудиозапис Патриарх Синод разпространи Светият

Показване на още