Наводнения в бургаско и село Дебелт 2018 г.-Жителите на Дебелт в безсънна нощ в очакване на евакуация

Наводнения в бургаско и село Дебелт 2018 г.Жителите на Дебелт изкараха безсънна нощ в очакване на водно бедствие, готови са за евакуация.Десетки хора в Бургаско се готвят за евакуация заради преливаща река. Жителите на средецкото село Дебелт изкараха поредна безсънна нощ в очакване на водно бедствие, съобщи Нова телевизия.

Причината за безпокойството е повишеното ниво на река Средецка, което е достигнало критични стойности през последните дни. Реката е излязла от коритото си и водите ѝ са достигнали до дворовете на няколко къщи.
Местните казват, че това им се случва от години.
“При всеки по-проливен дъжд и голямо снеготопене къщите и нивите в селото се заливат”, заяви кметицата на Дебелт Иванка Ангелова. На нейно запитване от Напоителни системи са ѝ отговорили, че в момента тече процедура по избор на изпълнител, който ще прави дигите.
“Проблемът са язовирите. Те бяха направени за напояване. А сега се използват като рибарници”, смята местна жителка.
Арендатор на земеделска земя каза, че имат 7000 декара наводнени, от които 2500 от есента стоят с един метър вода. Тяхната кооперация е прокопала 25 километра канали, но когато дойдат водите, тези канали биват затлачени отново и проблемът пак е същият.

Дата на публикация: 22 март, 2018
Категория: Друго
Ключови думи: село г. Наводнения Бургаско 2018 Дебелт

Показване на още