ОТКРИХА ПЛАНЕТА С УСЛОВИЯ ЗА ЖИВОТ БЛИЗКИ ДО ТЕЗИ НА ЗЕМЯТА! NASA Discovers 7

ОТКРИХА ПЛАНЕТА С УСЛОВИЯ ЗА ЖИВОТ БЛИЗКИ ДО ТЕЗИ НА ЗЕМЯТА! - с вода,температурите близки до тези на Земята
От Американската космическа агенция НАСА съобщиха, че са открили планетарна система с най-малко седем планети с размерите на Земята. На поне три от тях има условия за развитието на живот, а температурите са близки до тези на нашата планета.
Планетарната система се намира на 39 светлинни години от Земята. Звездата, около която се въртят, е по-малка и по-студена от Слънцето. Планетите съответно обикалят на много по-близко разстояние, отколкото планетите от нашата система около Слънцето.
Никоя друга планетарна система, позната на учените досега, няма толкова много, вероятно скалисти, планети с размерите на Земята. Оценките на тяхната маса показват, че те са скалисти планети, а не в газообразно състояние.
„Голямата новина е, че около толкова близка, малка и студена звезда открихме седем скалисти планети с размерите на Земята, на всички от които потенциално може да има вода в течно състояние”, заявиха учените.
Те са направили компютърни модели, които да симулират условията на планетарната система.

Дата на публикация: 24 февруари, 2017
Категория: Новини
Ключови думи: Живот Планета от Земята На до За че Тези Седем са вода Откриха система условия три Земята! космическа поне планети Наса американската Близки агенция съобщиха температурите планетарна Земята. размерите Най-малко открили

Показване на още