Наводнения в Луизиана САЩ взимат жертви

Наводнения в Луизиана взеха най-малко три жертви.Най-малко трима души са загинали, а хиляди бяха евакуирани заради сериозните наводнения в американския щат Луизиана, предаде Би Би Си. Националната гвардия и спасителните екипи използваха хеликоптери, за да достигнат до хора, останали по домовете или в автомобилите си след началото на проливните дъждове в петък.

Загубихме каравани, апартамента ни, къщата ни е под вода. Нищо не остана. Нищо, обясни една от спасените жени.

Издирването на изчезнали хора продължава.

Губернаторът на Луизиана Джон Бел Едуардс още в петък обяви извънредно положение в щата. Той й семейството му също трябваше да бъдат евакуирани, след като приземният етаж на дома им, беше наводнен.

Имаме рекордни нива на наводнения по поречията на реките и притоците. Поради факта, че това са рекордни наводнения, не знаем колко още ще напредне водата в тези райони. Това е безпрецедентно, така че не разполагаме с данни, които да разгледаме и да преценим кой още ще бъде засегнат, посочи губернаторът.

Очаква се пороите в Луизиана да продължат и в понеделник, а на места вече са паднали над 43 сантиметра дъжд. В съседните щати Алабама и Мисисипи също има проливни дъждове.

Дата на публикация: 14 август, 2016
Категория: Пътуване и събития
Ключови думи: три взеха сащ жертви Наводнения

Показване на още