Samsung представи Galaxy Note 7

Южнокорейският технологичен гигант Samsung представи новия смартфон Galaxy Note 7.

Той ще се предлага с три цвята на корпуса - сребрист, син и черен, а по-късно може да се появи и модел със златист цвят. Корпусът е водо- и прахоустойчив като на Galaxy S7. Новият смартфон ще се продава за 849 евро.

Note 7 ще се предлага само в една версия. Смартфонът ще е с 5,7-инчов огънат в двете страни Super AMOLED дисплей с резолюция 2560х1440 пиксела, USB-C порт, основна камера с резолюция 12 MP с възможност за 4К запис, предна камера с резолюция 5 MP и 4 GB оперативна памет. Батерията е с капацитет 3500 mAh, като не може да се сваля, но пък поддържа безжично зареждане.

Смартфонът няма microUSB порта, като вместо него Note 7 ще разчита на новия стандарт USB-C. Друга новост е вграденият скенер за ириси. Потребителите ще могат да отключват телефоните си чрез сканиране на ириса, което би трябвало значително да увеличи сигурността. Операционна система както винаги е Android. Този път тя е във версията 6.0 Marshmallow.

Излизането на флагманския Samsung Galaxy Note 7 на европейския пазар трябва стане на 16 август. Именно тогава ще започнат продажбите на устройството в Холандия.

Дата на публикация: 4 август, 2016
Категория: Новини
Ключови думи: galaxy Samsung Note представи

Показване на още