Критично е състоянието на простреляния Митьо Очите-Изпаднал е и в кома

Състоянието на простреляния пет пъти Димитър Желязков – Очите остава без промяна, съобщиха от бургаската болница. То е изключително критично и продължава да се влошава.

Лекарите се опитват да овладеят кръвоизливите му, но не особено успешно. Негови близки споделиха, че кръвта му не се съсирва и буквално изтича от огнестрелните му рани.
Преливат му непрекъснато кръв и плазма, но състоянието му не се стабилизира. Очите е получил хеморагичен шок, който пък е предизвикал остра бъбречна недостатъчност и други усложнения.
Изпаднал е и в кома. Има сериозна опасност да развие и инфекция, съобщи БНР.
Припомнете си какво се случи на 8 юни вечерта във видеото горе. Британските младежи избягали, когато мъжете започнали да стрелят, пише "Дейли рекърдс". 17-годишният Рос, който е от Чапълноу, споделя: "Приятелят ми забеляза петима мъже с маски да влизат тичешком в бара и тогава стрелбата започна. Беше наистина сюрреалистично и още не мога да повярвам, че това се е случило, да не говорим, че беше толкова близо до нас, само на три метра разстояние". "Започнахме да бягаме. Когато прескочихме ниската ограда около бирарията и погледнахме назад, видяхме още десетина мъже с открити лица пред заведението, които стреляха към вътрешността му. Това продължи около минута преди да се разбягат в различни посоки", разказва още Рос и добавя: "Очевидно ставаше дума за бандитски спор между наркобосове, в който един човек умря, а двама бяха ранени".

"Местните хора бяха много отзивчиви и загрижени за безопасността ни, а един от приятелите ми беше изведен от бара от художник, който го прикри с тялото си", разкрива Рос. Приятелите са били на първото си пътуване след завършването на училище. Димитър Желязков остава в критично състояние в бургаската болница. Задържани са всички осем души, които бяха обявени за издирване във връзка с престрелката в "Слънчев бряг". Иван Терзийски е отведен в сградата на ОДМВР – Бургас, придружен от адвокат. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Обвинение към момента има повдигнато само на Тодор Славов от Стара Загора за убийството на гарда на Митьо Очите - Александър Алексиев. По-рано днес вътрешният министър Румяна Бъчварова заяви, че конфликтът е възникнал спонтанно, няма данни да е подготвян предварително и не е имало брадви.

Дата на публикация: 10 юни, 2016
Субтитри от: mentos
Категория: Новини
Ключови думи: На Митьо Кома критично Състоянието простреляния Очите-Изпаднал

Показване на още