България и Румъния обединяват сили срещу канадските визи

Борисов -Показахме, че с Румъния се справяме по-добре от много шенгенски държавШенгенската несправедливост за България и Румъния скоро ще отпадне. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов на брифинг след среща с румънския си колега Дачиан Чолош. В срещата участваха и външните министри на двете страни - Лазар Команеску и Даниел Митов.

„На практика двете държави показаха, че се справят във всички случаи не по-зле, дори по-добре от много шенгенски държави”, коментира премиерът и изрази надеждата си несправедливостта да отпадне.

Той информира още, че двете страни изграждат обща позиция по отношение на канадските визи.
„Разбира се, че ние сме за това те да паднат”, заяви Борисов и коментира, че сме в прекрасни отношения със САЩ и Канада. „В същото време твърдо сме решени да защитим интересите и на българския, и на румънския народ – гражданите да пътуват без визи, така че подготвяме и съвместно писмо, поканили сме техните министри да дойдат тук, да ги запознаем и с нашите шенгенски системи. В това отношение ние имаме пълно единомислие”, коментира Бойко Борисов.
Премиерът информира, че е запознал румънските си гости за разговора си с председателя на Европейския парламент Мартин Шулц. „Така че се надявам накрая всички да се поздравим със свободно пътуване и канадци, и българи, и румънци”, каза още той.

Дата на публикация: 1 юни, 2016
Категория: Новини
Ключови думи: от се много че Борисов Румъния държави справяме По-добре -Показахме шенгенски

Показване на още