Кран се събори в София от силен вятър - Двама остават в болница след инцидента

Кран се събори в София - Двама остават в болница след инцидентаДвама души остават в болницата след падането на кран върху бензиностанция в София, съобщи говорителят на болница „Токуда“ Боряна Маринкова.
„Едната дама е изписана. Двама остават при нас. Най-тежко пострадалата жена и кранистът са настанени в клиниката по неврохирургия. В стабилно състояние са и няма опасност за живота им. Тя е с комоцио и фрактура по гръбначния стълб, а мъжът – с травми на меките тъкани, които вече са били обект на хирургическа интервенция. Те са по-добре от снощи“, каза Маринкова.
Неправилна експлоатация е най-вероятната причина за падането на строителния кран върху бензиностанцията на столичния булевард „Никола Вапцаров“ вчера. Това показват първите огледи на мястото на инцидента, извършени от Държавната агенция за метеорологичен и технически надзор.
Според експертите, кранът е в добро техническо състояние. Падането обаче е заради неправилна експлоатация, която не е била съобразена с метеорологичните условия и силния вятър.

Дата на публикация: 15 април, 2016
Категория: Новини
Ключови думи: се София след двама болница остават кран събори инцидента

Показване на още