Златен медал за България!

Златен медал за България от световната купа по сноуборд!

Александра Жекова постигна трета победа в кариерата си след като триумфира в дисциплината сноубордкрос в швейцарския зимен център Вейсонсас. Сани показа, че намира най-добрата си форма точно в края на сезона, съобщава БНТ.

Тя проведе отличен състезателен ден още от квалификациите, след което не остави шансове на своите съпернички в стартовете до финала. А в него – стабилно каране и концентрация до последния метър донесоха успеха.

Жекова загатна за добрата си форма с трето място в квалификациите и безапелациоонни победи в четвъртфинала и полуфинала. В решаващия старт българката тръгна уверено, а отлично позициониране в средата на дистанцията й осигури предимство. Тя запази концентрация до самия край и изкова успеха с отлична атака на финала.

Втора се нареди австралийката Беле Брокхоф, а трета -представителката на Чехия Ева Самкова.

Златният медал е първи за най-добрата ни сноубордистка от 2011 година, когато на 25и март тя отново превзе швейцарските Алпи с победа в Ароза. Подиумът е 16-и за състезателката след дебюта й през 2004 година. А триумфът я изкачи на седмо място в генералното класиране за Световната купа в сноубордкроса с 2240 точки. Начело е Микаела Мойоли с 4200.

Още утре за България може да има нова радост, тъй като Вейсонас ще приеме нов старт от надпреварата с участието на Александра Жекова. Последните състезания за сезона са след седмица в Съединените щати и на 20 март в Испания.

Дата на публикация: 6 март, 2016
Категория: Спорт
Ключови думи: България За Медал златен

Показване на още